Behovet att få prata med någon professionell

Standard

Att ta hjälp av en terapeut är väldigt vanligt. 2011 gjorde Sifo en undersökning som visade att mer än var fjärde person i Sverige någon gång tagit hjälp av en psykolog eller terapeut.

Med andra ord är det många av oss som ibland behöver prata med någon. Och det är alltid bättre att boka en tid för samtal direkt du känner behov av det. Istället för att vänta och dra ut på ditt dåliga mående, ta en titt på nätet för att hitta en passande terapeut. Där kan du läsa mer om hur du kan få hjälp med din personliga utveckling.

Olika typer av terapi

Individuell terapi där du träffar din terapeut ensam ger dig möjlighet att tryggt utforska dina tankar, känslor och beteenden. Samtidigt som du får hjälp och vägledning av en utbildad terapeut.

En terapeut kan hjälpa dig med allt från ångest och depression till andra problem som du upplever med ditt psykiska mående. Det kav vara exempelvis utmaningar i dina relationer eller i din karriär.

Hos en terapeut kan också du och din partner få hjälp med er relation genom parterapi. Då besöker ni terapeuten tillsammans och får vägledning och verktyg för att lösa de problem som ni upplever i er relation.