Att arbeta som influencer

Standard

Det är inte det enklaste jobbet man kan tänka sig att arbeta som influencer. Det bygger nämligen på att du ska ha ett oerhört stort förtroende hos den målgrupp som du är satt att påverka. Ditt jobb innebär att du ska påverka andra att göra så som du vill eller kanske som någon som betalar dig vill.

Inte bara att börja arbeta

Det går alltså inte att börja arbeta som influencer om du inte redan har byggt upp en kundkrets eller åtminstone stort antal följare på din blogg. Det kan ta över tio år att bygga upp en kundkrets så att du kan leva på ditt jobb som influencer.

Nya namn toppar topplistan

Det är alltså inte längre Isabella Lövengrip som toppar listorna över influencers med flest följare. Det har kommit många nya namn och det största är Anna Nyström. Hon får över 4000 nya följare varje dag. Detta med influencers är ett förhållandevis nytt fenomen som exploderade 2016. Det har drivit upp priserna för annonsering genom influencers. Ett enda inlägg på Instagram kan kosta uppemot 1 000 000 kr, Sverige är dyrast i Europa. SVT har uppmärksammat detta i Ekonomibyrån den 23 februari 2021.