Jobba som frilans

Jobbar du som frilans? Ja det är en fråga som man kan få om man inte har någon anställning utan jobbar som egen företagare och till exempel skriver artiklar på uppdrag för någon annan. Benämningar som frilansjournalist eller frilansfotograf är vanliga och det är människor som oftast skriver eller fotograferar utifrån uppdrag som man får av andra tidningar eller andra som behöver texter och bilder.

Skribent

Med dagens situation med neddragningar lite överallt så kan det vara läge att jobba mer frilans, om du till exempel har jobbat som datakonsult så kan du starta ett konsultföretag där du så att säga frilansar som datakonsult. Ta på dig små, medelstora och stora uppdrag hos olika kunder. Du kanske är specialist inom något område som gör det lättare för andra företag att hyra in dig under vissa perioder.

Inom vilka yrken kan man frilansa då? Vanligast är nog journalist och fotograf, men det går nog att frilans inom vilket yrke som helst. Om vi kollar bemanningsföretagen så är det ju en sorts frilansverksamhet, skillnaden är att du blir anställd av bemanningsföretaget. Om du är i behov av jobb, varför inte testa och se om det skulle fungera inom ditt yrkesområde att du frilansar.